13 Nisan 2012 Cuma

Siyasiler ve Burçları

   Eveeeet sevgili okuyucalarım, sınavlara haftasonu molasının gelmesini fırsat bilerek yeni bir konuyla karşınıza çıkmanın mutluluğunu duymaktayım :) Bugünki konumuz yine yeni ve yeniden siyasiler ama bu sefer bambaşka bir açıdan... Burçlar tarih öncesi devirlerden günümüze kadar her daim önem arz etmiş eğlenceli ama bir o kadar da ciddi konulardan biridir. Burçlar hakkında çok şey biliriz aslında, aslan, koç, terazi, başak vs vs... Kimilerimiz burçlara inanmayız (ona pek inanmıyorum ama neyse:) ) kimilerimiz ise neredeyse tüm yaşantısını burçlara ve burçları yöneten yıldızların konumlarına göre şekillendirir. Tabii her şeyin fazlası zarar :) Çoğumuz aslında burç denince sadece aylara göre olanları aklına getirir ama önemli olan bir diğer faktör de var ki bence insan karakterine etkisi çok çok fazla... Duyar gibiyim sanki? Evvvet tam isabet yazımızda detaylarına ineceğimiz konulardan biri de yıllara göre belirlenen Çin burcudur. (Mesela ben inatçılığıyla bilinen Keçi yılındanım uuuuu :) ) 

   Söze hangi siyasetçiyle başlasam bilemedim şimdi... Aslında bugüne kadar hakkında pek çok defa yazı yazdığım Vladimr Putin'le başlayabilirim. Bu keskin bakışlı adam bu yıl 60. yaşını kutlamaya hazırlanan tipik diyebileceğimiz bir "Terazi" burcu erkeğidir. Aynı zamanda 2012 Putin için uğurlu olması beklenen bir yıl. Nedeni ise, bu zeki adamın Çin Astrolojisi'ne göre "ejderha" burcu olması ve bu sene de ejderha yılında olmamızdır. (Terazi ve ejderha çok çok fena ikili olmamış mı? ) Terazi erkeği, sanata düşkünlüğü, dengeci bir o kadar da zeki ve politik tavırlarıyla göz doldurur, ejderha yılı ise sinsilik de diyebileceğimiz ama aslında siyasette gerek duyulan saman altından su yürütmevari hareketleri bünyesinde taşır. E böyle özelliklere sahip iki burç bir siyaset insanında birleşirse ortaya ne gibi bir sonuç çıkar? Bkz. Putin :)

   Diğer bir terazi burcuyla yazıya devam etsek mesela?  İngiltere'nin hoş ve centilmen görünümlü Başbakanı David Cameron da Putin gibi terazi erkeği olan siyasetçilerden. (Babamdan dolayı olsa gerek ayrı sempatim vardır terazi erkeklerine ) Majesteleri Cameron soylu bir aileden gelmesinin yanı sıra aynı zamanda politik ve saygılı tavırlarıyla göz dolduran lider özelliklerini fazlasıyla taşıyan at yılında doğan genç bir siyasetçidir. Terazinin harika uyum sağladığı at yılı burcunun birleşiminden dünyanın süper güçlerinden birinin başbakanını görebiliriz... 

   Terazilerden bu kadar bahsettiğimiz yeter sanki, biraz da diğer burçlara baksak iyi olur aslında:) Oğlak burcuyla ve oğlak erkeğinin tipik özelliklerini taşıyan bir liderle söze başlamak isterim. Yani  benim karizmatik cumhurbaşkanım İlham Aliyev'den bahsediyorum. Kendisi oğlak burcunun hırslı ve mükemmeliyetçi tavırları, 1961 doğumlu olması sebebiyle de öküz yılının verdiği karizma ve iri yapısını birleştirerek hem zeki hem de çok hoş görünüme sahip devlet adamı olarak karşımıza çıkmaktadır. 

  Şimdi ise dünyanın bir diğer süper gücü ABD'nin ilklere imza atan devlet başkanı Barack Obama'nın karakterini oluşturan konuya gelelim. Mr. President'in kısaca yaptığım araştırma sonrasında aslan erkeği olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. 4 Ağustos doğumlu başkan, liderlik özelliklerine sahip iki burçtan biri olan aslan burcunun özelliklerini harfiyen taşıyan biri olsa gerek, yoksa siyahi olmasına rağmen diğer rakiplerinden nasıl farklanıp lider olacaktı ki? Aslan burcunun yanı sıra, İlham Aliyev'le aynı yıl doğumlu olan Obama, aslanın liderliğine gücüyle destek veren öküz yılındandır. Sanırım tüm bu özellikleri kendisinde toplayan bir lider başarısız olamaz, ne dersiniz? :)

   ! Küçük bir dipnot düşmek isterim, Çin astrolojisine göre 12 burç vardır ve burçlar 21 Mart'tan itibaren değişir ayrıca yıllara göredir. Keçi, yılan, öküz, tavşan, domuz, ejderha, kaplan, köpek, horoz, at, maymun, fare olarak adlandırılırlar. 

   Bugunki yazımızın da sonuna geldik sevgili okuyuculaaaar :) Bir sonraki yazıda siyasilerin bilinmedik başka özellikleri hakkında konuşmak üzere :)

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder