1 Nisan 2012 Pazar

First Lady'ler ve Giyim Tercihleri

   First Lady'lerin hayatlarının zorluğundan bahsetmiştik, şimdi ise işin moda kısmına bakalım :) First Lady şıklığı denen bir şey var ki modacıların üniversite bitirme tezi kadar önemli sınavıdır. En ünlü moda evlerinin kıyafetlerini taşıyan hanımlar, modacılar için hem gurur hem de korku dolu anları yaşatırlar. Günümüzde şıklıklarıyla adından söz ettiren pek çok devlet başkanı eşi vardır ki onlara bakmaya doyamayız... Sanki güzellik onlar için yaratılmış bir kavramdır :).

   Yves Saint Laurent, Azzaro, Gucci, LV, Elie Saab vs... Bu markaları hepimiz yakından takip ediyor ve pek çoğunu da hayranlıkla izliyoruz. Aynı zamanda dünya First Lady'lerinin de yakın markajında olan giyim konusunun uzmanlarının en hoş kıyafetlerini, ayakkabılarını ve çantalarını sık sık üzerlerinde görebilmemiz mümkündür. 

Yves Saint Laurent'in muhteşem renge sahip bu kıyafeti, eski manken ve Fransa'nın First Lady'si olan Carla Bruni tarafından çok hoş taşınmıştır.


Mavi rengin her tonunu oldukça sevdiğini düşündüğüm Bruni, bu davette Azzaro markasının yine uzun ve salaş tasarımlı kıyafetiyle görünüyor. 


Ayakkabı seçimini Christian Louboutin'den yapan Suriye First Lady'si Esma Esad giydiği zarif siyah elbiseyle oldukça şık.


Modayı yakından takip eden Esma Esad, gözlük seçiminde de oldukça başarılı :)



İspanya Kraliyet Ailesi'nin zarif ve şık temsilcisi Prenses Letizia da modanın yakın takipçilerinden olsa gerek lakin tercih ettiği giyim markasını epey araştırmama rağmen bulamadım. Bana öyle geliyor ki; özel tasarımlardan yararlanıyor. :)


İngiltere'nin genç prensesi Kate Middleton'ın tarzı "Evlenmeden Önce" ve "Evlilikten Sonra" diye ikiye ayrılıyor. Genç ve düzgün fizikli oluşunu evliliğinden önce giydiği kıyafetlerle daha ön plana çıkartan Middleton, evlilikten sonra zarif, şık ve genç bir kadın olarak görülmektedir.


Şıklıklarıyla adlarından söz ettiren siyasi yönlü hanımlar umarım hep böyle zarif ve şık olmayı başarırlar, siyasetin sıkıcı yönünü fazlasıyla güzelleştirmeye devam etmeleri gerek... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder