29 Mart 2012 Perşembe

Politik-Sportif Rekabet

   Spor ve sporcularla ilgili haberleri gün içerisinde pek çok yerde görebilmemiz mümkündür. Peki spor bizim hayatımızda ne denli öneme sahip? Ya da "Spora olan bakış açımız nedir?" diye de sorabiliriz. Spor; sağlığın ve sağlıklı görünmenin temel taşı olmakla beraber, aynı zamanda stresli yaşamdan sıyrılıp, kendimiz için yararlı bir şeyler yaptığımız anlardan biridir. Kimimiz sporu sağlıklı görünüm için yaparken, kimileri de günün sıkıntısı ve stresinden bir nebze de olsa kurtulmak için yapar. Ama amaç ne olursa olsun, spor sağlıklı yapıldığı sürece bize hem daha iyi bir görünüm sağlar hem daha sağlıklı olmamıza yol açar.

   Peki benim takibimde olan esas insanların yani dünya siyasetçilerinin sporla ara nasıl dersiniz? Geçmişten günümüze sporla yakından ilgili olan siyasetçiler her zaman varolmuştur ve hatta günümüzde de pek çok siyasi, sık sık sportifliğiyle gazete manşetlerinde gözümüze çarpabiliyor. Başarılı siyasi yaşamlarının yanı sıra spora olan meraklarıyla adı duyulan politikacılara bir göz atma zamanı geldi bence. :) Söze Türkiye'nin kurucusu, Türk halkının büyük Ata'sı Mustafa Kemal Atatürk'ten başlamaktan büyük onur ve zevk duyarım. Mustafa Kemal Atatürk'ün siyasi başarılarına ve zekasına tüm dünya halkları ve liderleri her zaman hayranlıkla bakmışlardır. Bu başarılı siyasi yaşamında Atatürk; aynı zamanda yüzmeyi ve kürek çekmeyi kendine alışkanlık edinmiş ve sporculara karşı her zaman büyük saygısı olmuş nadir görülen insanlardandı. Özellikle Florya sahillerinde yazları yüzmeyi ve kayıklarla kürek çekmeyi çok sevdiği söylenir. 

"BEN SPORCUNUN ZEKİ, ÇEVİK VE AHLAKLISINI SEVERİM." Sözüyle aslında spora ve sporcuya verdiği değeri gözler önüne sermiştir Atatürk...









   Yazıya günümüzde spora olan meraklarıyla takdir alan devlet başkanlarıyla devam edelim şimdi... İlham Aliyev'le yolumuza devam etsek mesela, hiç de kötü fikir değil bence lakin kendisi pek çok sporda olan başarısı ve merakıyla alkış toplayan genç bir devlet başkanıdır. Oğul Aliyev eski bir tekvandocu olmakla beraber kayak sporunda da başarılı bir politikacıdır. Aynı zamanda Azerbaycan Olimpiyat Komitesi'nin de başkanlığını yürüten Aliyev, ülkede sık sık ücretsiz spor kompleksleri de açmaktadır. Rusya'ya olan ziyaretlerinde, Rusya'nın eski devlet başkanı Dmitry Medvedev'le birlikte kayak yaparken görüntülenmiştir pek çok defa...




   Spora olan ilgisiyle meraklı bakışları üzerine toplayan bir diğer devlet başkanı ise; Vladimir Putin'dir hiç şüphesiz. Kendisi kışta bile yüzmekten mahrum kalmayan, usta bir judocu ve iyi bir at binicisi olan Putin, siyasi gücünün yanı sıra sporcu yanıyla da tanınmaktadır. İlerleyen yaşına rağmen fit görünüşünün sırrı bu olsa gerek.




   Sporun stres atımına yardım ettiği kanıtlanmış sonuç olduğuna göre, bence siyasilerin hepimizden daha çok ihtiyacı var spor yapmaya. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder