19 Temmuz 2012 Perşembe

Dünya'nın en pahalı 49. şehrinden selamlıyorum sizleri :)

   Malumunuz efendim globalleşen ve hızla gelişen bir dünyanın hepimiz küçük birer parçasıyız. Yaşadığımız ülkeler ve şehirler de her sene yaşam standartlarının maliyetlerine göre pahalı-ucuz diye sıralanıyor. The Guardian gazetesinin 2012 istatistiklerine göre şu anda içinde bulunduğum şehir yani Bakü dünyanın en pahalı 49. şehri seçilmiş. Açıkçası yılın büyük kısmını İstanbul'da geçiren biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki liste pek inandırıcı gelmedi bana. Ulaşımdan gıdaya, iletişimden eğitime geniş yelpazede bakarsak duruma bence İstanbul Bakü'yü fazlasıyla sollar :) Her neyse şimdi sizlere dünyanın en pahalı şehirlerinden biraz bilgi verelim o zaman :)


   The Guardian listesinin Nirvana'sına Japonları yerleştirmiş. Japonya'nın başkenti Tokyo dünyanın en pahalı şehri seçilmiş. Mmm açıkçası pek ilgimi çeken şehir değil :)


   Gelelim dünyanın en hoş mimari yapılarından bir kaçına ev sahipliği yapan Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'ya. Eski Sovyetlerin de başkentliğini yapmış olan ayrıca pek çok tarihi olaylar yaşamış olan bu kadim şehir istatistiklere göre dünyanın en pahalı 4. şehri seçilmiş. 


   Bakın burada neresi vaaaaar? :) Rüya şehirlerden New York. ABD'nin başkentinden daha çok tanınan şehri olan New York dünyanın en pahalı 33. şehri seçildi. Bakü geçememiş New York'u :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder