2 Mayıs 2012 Çarşamba

Avrupa'nın Şatafatlı Kraliyetleri ve Zarif Hanımları

   Sevgili okuyucularıma bugün biraz ışıltılarıyla büyüleyen kraliyet ailelerinden bahsetmek istedim. Kraliyetler tarihe bakılırsa, tek tanrılı dinler ortaya çıktığından bu yana dünya üzerinde kendine yer edinmiş devlet tipleridir. Pek çok kraliyet, günümüze kadar ya güncellenmiş ya da yok olmuştur. Kendini modernize edebilenler varlıklarını devam ettirebilirken, yeni çağlara ve gelişmelere gözlerini kapatanlar sonsuzluğa uğurlanmıştır. Aslına bakılırsa kraliyetler bir ülkenin demokratik olmasının önünde engel teşkil etmemektedir. Bir düşünelim, Büyük Britanya Krallığı mesela... Meclisi, vekilleri, devlet başkanı ve seçimlerle seçilen hükümeti var. Ama tüm bunların yanı sıra kraliyet ailesi de varlığını sürdürmektedir ve belki İngiltere'yi bu denli güçlü yapan da budur. Şimdi ise gelelim kraliyet ailelerinden bir kaç örnek vermeye, yolculuğa başlayalım hadi bakalım :)

   Kraliyet Ailesi denince akla ilk gelen hiç şüphesiz İngiliz Kraliyet'idir. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth gençliğine bakıldığında oldukça zarif, hoş ve sade bir bayan gibi karşımıza çıkıyor. 




   Beğendiğim bir diğer kraliyet ailesi ise tabii ki Monaco Prensliği'dir. Monaco Prensliği'nin zarif prensesleri her zaman güzellikleriyle adlarından fazlasıyla söz ettirmişlerdir.

Prenses Caroline




Prenses Charlotte (Prenses Caroline'in de kızıdır aynı zamanda)




Bugünlük yazımızın da sonuna geldik aslında daha çok örnek vermek isterdim ama hastayım maruz görürsünüz artık di mi? :( 

1 yorum: