21 Mayıs 2012 Pazartesi

57. Eurovision Şarkı Yarışması - Azerbaycan, Bakü

  Uzun bir aradan sonra tekrar aranızdayım sevgili okuyucularım, derslerden dolayı beni biraz mazur görürsünüz umarım :) Bugünki konum hepinizin hoşuna gideceğinden emin olduğum çooook güncel bir konu, yani 56 yıldan beri yapılmakta olan Eurovision Şarkı Yarışması'nın 57.si olan Bakü ayağı. Herkese malum olduğu üzere geçen sene Lena Meyer'ın 1.lik getirdiği Almanya'da düzenlenen bu görkemli müzik yarışmasya, romantik ve duygusal bir parçayla katılan Azerbaycan, yarışmacıları Ell ve Nikki (yani Eldar Gasımov ve Nigar Jamal) düetinin başarısıyla birinciliğe ulaşmış ve yarışmayı ülkemize taşımışlardır. Geçen sene galibiyet sevinci atlatıldıktan hemen sonra hazırlıklara start verildi ve başta konserin yapılacağı Crystal Hall olmak üzere şehrin pek çok yerinde hazırlıklar en üst seviyede sürdü. Ve işte o büyük gün geldi çattı canlarım, 22 ve 24 Mayıs'ta yarı finaller 26 Mayıs'ta da büyük final Crystal Hall'da hepimizi bekliyor olacak:)

Şimdi Crystal Hall'dan bir kaç görüntü vermek isterim sizlere




Adının hakkını veren görüntüye sahip olan bu konser salonu denize kurulmuştur ve kristallerle süslenmiştir.

Konser salonunu umarım beğenmişsinizdir :) Şimdi ise geçelim Eurovision arefesinde Bakü'de yapılan gösterilerden bazılarına


 3 Boyutlu ışıklandırmalarla süslenen Kız Kalesi ( orjinal adıyla Qız Qalası ) güzelliğine güzellik katmış :)

Bu sene Azerbaycan yarışmaya her zamankinden daha fazla özen gösterdi e ne de olsa ev sahibi her zaman şık olmalıdır öyle değil mi? Güçlü sesi ve yorumuyla özellikle Jazz ve Klasik popüler müzik üzre başarı yakalayan Sabina Babayeva sahneyi Azerbaycan'ın ve hatta dünyanın en büyük muğam ( yani Azerbaycan milli makam üzerine kurulu müziği ) sanatçısı Alim Gasımov ( Alim Qasımov ) 'la paylaşacak. Şarkı seçimini geçen seneki gibi duygusal ve slowdan yana kullanan Azerbaycan, bakalım bu sene nasıl bir başarıya imza atacak? :)





Geçen seneki galibiyetimizden bir kare olmazsa olmaz tabii ki :) İşte karşınızda Ell ve Nikki


Bu yazımızın kapanışını da Azerbaycan'ın şarkısıyla yapalım o zaman :) İşte Sabina Babayeva - Alim Gasımov ikilisinden When the Music Dies



                 

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Avrupa'nın Şatafatlı Kraliyetleri ve Zarif Hanımları

   Sevgili okuyucularıma bugün biraz ışıltılarıyla büyüleyen kraliyet ailelerinden bahsetmek istedim. Kraliyetler tarihe bakılırsa, tek tanrılı dinler ortaya çıktığından bu yana dünya üzerinde kendine yer edinmiş devlet tipleridir. Pek çok kraliyet, günümüze kadar ya güncellenmiş ya da yok olmuştur. Kendini modernize edebilenler varlıklarını devam ettirebilirken, yeni çağlara ve gelişmelere gözlerini kapatanlar sonsuzluğa uğurlanmıştır. Aslına bakılırsa kraliyetler bir ülkenin demokratik olmasının önünde engel teşkil etmemektedir. Bir düşünelim, Büyük Britanya Krallığı mesela... Meclisi, vekilleri, devlet başkanı ve seçimlerle seçilen hükümeti var. Ama tüm bunların yanı sıra kraliyet ailesi de varlığını sürdürmektedir ve belki İngiltere'yi bu denli güçlü yapan da budur. Şimdi ise gelelim kraliyet ailelerinden bir kaç örnek vermeye, yolculuğa başlayalım hadi bakalım :)

   Kraliyet Ailesi denince akla ilk gelen hiç şüphesiz İngiliz Kraliyet'idir. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth gençliğine bakıldığında oldukça zarif, hoş ve sade bir bayan gibi karşımıza çıkıyor. 




   Beğendiğim bir diğer kraliyet ailesi ise tabii ki Monaco Prensliği'dir. Monaco Prensliği'nin zarif prensesleri her zaman güzellikleriyle adlarından fazlasıyla söz ettirmişlerdir.

Prenses Caroline




Prenses Charlotte (Prenses Caroline'in de kızıdır aynı zamanda)




Bugünlük yazımızın da sonuna geldik aslında daha çok örnek vermek isterdim ama hastayım maruz görürsünüz artık di mi? :(